Skip to main content
Maaike Boogaard bij Fysiopraktijk de Koningin Haarlem

Maaike Waalring-Boogaard

Maaike Waalring-Boogaard is fysiotherapeute sinds 2013.  Zij heeft aanvullende studie én brede werkervaring opgedaan in vooral het orthopedisch vlak met inmiddels specialisaties op het gebied van schouder en voet. Maaike heeft afgeronde nascholing gevolgd op de volgende gebieden:

  • gecertificeerd Mulligan Practitioner, een behandelwijze rond de wervelkolom.

  • lid van het SchouderNetwerk Kennemerland en daarmee zeer deskundig in het beoordelen van complexe schouderzorg.

  • erkend Voetentrainer waar middels een programma aan oefeningen versterkte voetspieren de stand van de voeten gunstig beïnvloed. Aansluitend heeft dit óók een positieve invloed op de rest van de houding en het looppatroon.

  • het Medical Taping Concept wordt toegepast zodat niet goed functionerende spieren ondersteund worden met deze speciale elastische tape. Deze vorm van tapen stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, verminderd onderliggende spierspanning en corrigeert vaak ook de houding.

  • in 2018 de studie Dry Needling afgerond en past deze specialisatie toe in haar fysiotherapeutische benadering. 

Maaike heeft ook veel affiniteit rond de buurtgerichte zorg-ontwikkelingen als in Trionk en bij De Baan waar de door haar gevolgde aanvullende cursussen op het gebied van ‘fysieke training bij ouderen’ goed van toepassing komen. Zo geeft zij sinds mei 2023 bij De Baan op maandagochtend een sport/beweegactiviteit voor buurtbewoners.  

Maaike Waalring-Boogaard staat ook geregistreerd op Zorgkaart Nederland, een initiatief van het NPCF. Maaike staat geregistreerd in het BIG-register onder nummer 89917343504.

Direct een afspraak maken met Maaike? Klik hier.