Skip to main content

Sportfysiotherapie voor elke sporter

U heeft last van een sportblessure en wil daar graag snel aan behandeld worden. Logisch, want u wilt de draad zo snel mogelijk weer oppakken. Master Sportfysiotherapeut en Extended Scope Specialist / Osteopaat / Health Professional Rheumatology (HPR – EULAR) Arie de Jong in onze praktijk is bekend met het begeleiden van sporters. Hij heeft ruime ervaring opgedaan rond de begeleiding van Olympische sporters (3 x deelnemer Olympische Spelen voor atletiek & schaatsen als begeleidend sportfysiotherapeut) en spelers bij betaald voetbal (Jong Ajax en het Militair Elftal). De opgedane jarenlange ervaring en klinische expertise komt niet alleen de competitieve sporters, als ook de recreatieve sporters ten goede, zeker omdat hierbij de competenties vanuit de osteopathie mee zijn verweven. Voor een spoedig herstel van een sportblessure is het belangrijk de behandeling snel in gang te zetten. Bovendien voorkomt u op die manier dat de blessure chronisch wordt.

Sportfysiotherapie, hoe werkt het?

Aan de hand van een gerichte intake en een uitgebreid houdings- en bewegingsonderzoek brengt Arie de Jong het ontstaan van uw blessure in kaart. Zo nodig volgt een loopband-analyse, zeker voor hardlopers een héél belangrijk onderdeel. Het specifieke behandelplan dat vervolgens wordt opgesteld houdt rekening met uw sport-specifieke achtergrond en sportieve doelen. Sportfysiotherapie in onze fysiopraktijk in Haarlem kenmerkt zich door een actieve en dynamische aanpak van de klachten.

Sportfysiotherapie heeft onder andere de volgende behandel- en revalidatiedoelen:

  • Behandeling van de blessure om herstel te stimuleren.

  • Controle en bevordering van de dagelijkse activiteiten door toepassen van bijvoorbeeld tape en brace.

  • Functionele training van het geblesseerde gebied.

  • Herstel van kracht, lenigheid, coördinatie en conditie, algemeen en specifiek tot RTP (return to play).

  • Spoedige hervatting van (een deel van) de sport.

  • Voorkomen van terugkerende blessures (chroniciteit of recidiefklachten).

Maak een afspraak met onze Master Sportfysiotherapeut (en Extended Scope Specialist / Health Professional Rheumatology (HPR – EULAR) / Osteopaat) Arie de Jong via het aanmeldformulier en hij neemt contact met u op.

Bellen kan ook: 023-5313799.