Skip to main content

Osteopathie Haarlem behandelt oorzaak van de klacht

De osteopaat, Arie de Jong (tevens Master Sportfysiotherapeut en Extended Scope Specialist), richt zich altijd op de oorzaak van de klacht. Hij gaat daarbij uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid vormt, dat door drie systemen in evenwicht wordt gehouden:

1. de wervelkolom, het schedelgebied en het bijbehorend zenuwstelstel;
2. het orgaangebied;
3. het gebied van fascia (vliezen), spieren, botten en overige gewrichten.

In de praktijk zien wij heel vaak dat patiënten pas in een laat stadium voor osteopathie kiezen. Zij hebben in dat geval meestal van alles geprobeerd, maar zijn nog steeds niet (geheel) van hun klacht af. Dat is soms niet zo raar, want de oorzaak van een klacht komt in een aantal gevallen uit onverwachte hoek. In het geval van chronische rugpijn bijvoorbeeld, kan het zo zijn dat elders in het lichaam een gewricht vastzit, of dat de buikholte (bijv. darmen?) hierbij een rol speelt. En na een operatie, of rond langbestaande (chronische) klachten kan bijvoorbeeld een verkleving van omliggende fascia een storende rol spelen. Een oorzaak waar in eerste instantie niet aan wordt gedacht. Osteopathie kan in het dagelijks leven, maar ook in de (top)sport, het verschil maken. 

  • chronische pijn, schouder model

Als u zich herkent in de volgende klachten, zou osteopathie wel eens de aangewezen behandelmethode kunnen zijn:

  • migraine

  • vage buik- of darmklachten (vaak betiteld als ‘prikkelbaar darmsyndroom’)

  • chronische rugpijn, maar ook achillespees-, knie-, lies- e/o heuppijn

  • zenuwpijn, uitstralend in armen of benen

Zelfgenezend vermogen

Osteopaat Arie de Jong gaat dus op zoek naar de oorzaak van de klacht. Hij is daarbij in staat te herkennen welke delen van het lichaam minder beweeglijk zijn geworden. Door middel van zachte handgrepen maakt de osteopaat onder andere organen, botten, wervels en tussenliggende vliezen of bindweefsels (fascia en denk hierbij ook aan de ‘fascia-trains’) en uiterst diepliggende spieren (denk aan de Psoas) weer beweeglijk. De pijnklacht neemt hierdoor af, functie neemt weer toe en het lichaam is vervolgens in staat zichzelf verder te herstellen. Om dit proces van zelfgenezing te stimuleren volgen de behandelingen niet snel op elkaar. Vaak wordt aansluitend op osteopathie óók oefentherapie geadviseerd.

Loop niet te lang door met een klacht

Voor het maken van een afspraak met osteopaat Arie de Jong (tevens Master Sportfysiotherapeut en Extended Scope Specialist) in Haarlem heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Maak gebruik van ons aanmeldformulier of bel 023-5313799.