Skip to main content

Fysiotherapie Haarlem: verwijzing niet nodig

Fysiotherapie is een paramedische discipline en bedoeld voor mensen die klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat. Als u klachten heeft aan uw spieren en gewrichten kunt u direct bij onze praktijk in Haarlem terecht. Ook patiënten die last hebben van een verkeerd aangeleerde beweging of een matige houding kunnen direct bij onze fysiotherapeuten terecht.

  • chronische pijn, schouder model

De behandeling of begeleiding bestaat uit verschillende vormen van fysiotherapie, zoals:

  • oefentherapie en/of massage;

  • instructie van houding, beweging en/of leefstijl

Fysiotherapie behandelplan

Als u met een klacht bij de fysiotherapeut komt, voert hij of zij allereerst een intakegesprek. Aan de hand van het lichamelijk onderzoek wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Vanuit de benadering van de persoonsgerichte (oefen)therapie is de patiënt uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen genezing en speelt de fysiotherapeut daarbij een ondersteunende rol.

Het behandelplan richt zich op:

  • verbeterd functioneren na klachten aan het bewegingsapparaat (denk hierbij aan spieren / gewrichten / houding);

  • verminderen van pijnklachten.

  • optimaal functioneren binnen de beperkingen van een (chronische) aandoening;

Verwijzing niet nodig

Alweer sinds 2006 kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus géén verwijsbrief meer nodig van de huisarts of specialist. Dat heeft voordelen: u komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en werkt daardoor direct aan uw herstel. Meld u aan voor een fysiotherapie afspraak in onze praktijk in Haarlem via ons aanmeldformulier en wij nemen contact met u op.

Conservatieve therapie

Wij onderschrijven het uitgangspunt van de Nederlandse Orthopaeden Vereniging (NOV): benut eerst alle conservatieve behandel-opties. Zie hiervoor het statement ‘verstandige keuzes binnen de orthopedie‘. Wij hebben hiertoe een uitgebreid ingerichte oefenzaal om u zowel pre- als eventueel post-operatief te behandelen c.q. te begeleiden