Skip to main content
Arie de Jong bij Fysiopraktijk de Koningin Haarlem

Arie de Jong

Arie de Jong is fysiotherapeut sinds 1981, sinds 1997 ook osteopaat, sinds 2015 Extended Scope Specialist (ESS) en sinds 2021 Health Professional Rheumatology (HPR – EULAR). In de periode 1979-1998 was hij begeleider van diverse topsportteams en is hij als MasterSportfysiotherapeut drie keer naar de Olympische Spelen geweest, als lid van de medische begeleiding van het Olympisch Team van atletiek en schaatsen. In de periode 1995-2018 is hij bestuurslid van de Medische Commissie van de KNSB geweest. Tevens is hij geschoold als Graded Activity trainer, Leefstijl Adviseur (Hogeschool Utrecht in 2011) en in Motivational Interviewing (o.a. gericht op het reactiveren van chronische patiënten).

In 2012 de afronding van de Masterstudie met o.a. de presentatie en publicatie van een casereport: beschreven is de (sport)revalidatie rond zwaar enkelletsel (klik hier om de publicatie te lezen). In 2015 heeft hij de Post-Mastercourse ‘Anderhalvelijnszorg’ ook wel genoemd Extended Scope Specialist (ESS) afgerond.

‘De verworven competenties vanuit de (sport)fysiotherapie, de osteopathie en als Extended Scope Specialist bieden mij samen een mooie en waardevolle combinatie. Het interesseveld richt zich m.n. op ‘sport en bewegen’ en in het bijzonder op het gebied van orthopedie (wervelkolom / knie / enkel), neurochirurgie (de complexiteit van de wervelkolom) en reumatologie met vanzelfsprekend de revalidatie c.q. begeleiding daaromheen.’

Arie is lid van het KNGF, het NVFS, NVES en buitengewoon lid van de NVMT. Tevens is hij aangesloten bij het NHPR en ReumanetNL (reuma-netwerk). Arie heeft de opleiding tot HPR (Health Professional Rheumatology van de EULAR) afgerond in 2021 en is deelnemer aan 2 studies rond reuma: de L-EXTRA / L-EXSPA-studie en Fysiotherapie WERKt van het LUMC: een 2-jarig respectievelijk 1-jarig onderzoeksproject rond reuma. 

Arie staat ook geregistreerd op Zorgkaart Nederland, een initiatief van het NPCF, vindbaar via DigiH en ook geregistreerd in het BIG-register onder nummer 19034029704. 

Direct een afspraak maken met Arie? Klik hier.